kereszténydemokraták

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
KDNP

A KDNP üdvözli Horvátország lakosságának döntését, amelynek értelmében a házasság egy férfi és egy nő életközösségeként kerül be az ország alkotmányába. A kisebbik kormánypárt ezt annak kapcsán közölte kedden az MTI-vel, hogy egy vasárnapi népszavazáson a horvátok 65,87 százaléka támogatta az erről szóló alkotmánymódosító javaslatot.

Elhagyná a bejegyzett élettársakra vonatkozó szabályokat az új Polgári törvénykönyvből a Kereszténydemokrata Néppárt, amely erről szóló módosító javaslatát hétfőn nyújtotta be. A javaslatban - amelyet az országgyűlési frakció valamennyi tagja aláírt - kiemelték: a család a természetes személyek érzelmi és gazdasági közösségét megvalósító olyan kapcsolatrendszer, amelynek alapja egy férfi és egy nő házassága, vagy egyenesági rokoni kapcsolat, vagy a családba fogadó gyámság.

Az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának a házassággal együttes említése a polgári törvénykönyv tervezetében keresztény szempontból nem elfogadható, mert csökkenti a házasság értékét, ezért a kereszténydemokraták a kifejezést kivennék a családjogból - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára csütörtökön Veszprémben. Az államtitkár a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége veszprémi szervezete meghívására Az új alkotmány kereszténydemokrata szemmel címmel tartott előadást, majd kérdésre válaszolva fejtette ki pártja családjoggal kapcsolatos javaslatait.

Németországban 13 kereszténydemokrata parlamenti képviselő "fellázadt", és azt követeli, hogy a jobbközép többségű parlament önszántából hajtsa végre a bejegyzett azonos nemű élettársak további egyenjogúsítását, nem várva meg, hogy az alkotmánybíróság kötelezze a törvényhozást "erre az egyébként logikus" lépésre. A tizenhármak kezdeményezését támogatja Kristina Schröder ugyancsak kereszténydemokrata (CDU) családügyi miniszter is, aki szerint "a meleg és leszbikus életközösségben élő emberek tartósan felelősséget vállalnak egymásért és ezzel konzervatív értékeket valósítanak meg".

Ole von Beust volt hamburgi kereszténydemokrata főpolgármester már bánja, hogy nem lépett a széles nyilvánosság elé homoszexualitásával már 2001-es megválasztása előtt, de - mint bevallja - akkor még nem volt meg hozzá a bátorsága. A közélettől tavaly júliusban visszavonult expolitikus a Bild am Sonntag című lapnak adott interjújában beszélt tapasztalatairól. Ole von Beust mássága úgy derült ki, hogy az egyik koalíciós párt vezetője megzsarolta őt homoszexualitásával összefüggésben. A zsarolási ügyről a magánszférába tavaly visszavonult expolitikus részletesen ír Bátorságpróbák címmel nemrég megjelent életrajzi könyvében.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató