kutatás

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
Megjelenés dátuma: 
2016. október
"They can be anything?" Employment and Workplace Discrimination

A "Bármi lehet belőle?" Az LMBTQI emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos megkülönböztetése c. kiadványunk angol nyelvű változata

Dátum: 
2016. június 28. (kedd)
index.hu

Rejtőzködés, titkolózás, buziviccek hallgatása, elúszó kedvezmények, zaklatás, kirúgás: az LMBTQI-emberek munkahelyi helyzetét vizsgálta új kutatásában a Háttér Társaság. A hr-esek sem mindig tudják, hogy nem rúghatnak ki egy dolgozót, csak azért, mert például meleg, vagy hogy a munkáltató köteles fellépni a homofób szekálás ellen.
 

 

 

Megjelenés dátuma: 
2016. június
"Bármi lehet belőle?" Az LMBTQI emberek foglalkoztatási és munkahelyi hátrányos

A 2015-2016-ban megvalósított „Történetek az adatok mögött: diszkrimináció a foglalkoztatás területén” c. projektünk zárótanulmánya, amely feltérképezi az LMBTQI emberek foglalkoztatási hátrányos megkülönböztetésével kapcsolatos problémákat, és ismerteti a befogadó, az LMBTQI embereket a társadalom teljes értékű részének tekintő munkahelyi közeg kialakításának lépéseit.

„Történetek az adatok mögött: diszkrimináció a foglalkoztatás területén” címmel folytat kutatást a Háttér Társaság az ILGA-Europe támogatásával 

Megjelenés dátuma: 
2016. január
LBT nők elleni partnerkapcsolati erőszak Magyarországon. Kutatási jelentés

A „Bleeding Love” („Vérző Szerelem”): Tudatosságnövelés a leszbikus és transz nőket érő családon belüli és randierőszak kapcsán az Európai Unióban című projektünk ;magyarországi kutatási eredményeit összegző tanulmány bemutatja, mi a jogi és társadalmi háttere a magyar leszbikus, biszexuális és transznemű nők elleni párkapcsolati erőszaknak és az ellene való fellépésnek. Az áldozatokkal és szakértőkkel készült interjúk alapján felvázolja azokat a tényezőket, amelyek jellemzik ezeket a kapcsolatokat, valamint amelyek a megoldást nehezítik, illetve elősegítik.

Megjelenés dátuma: 
2016. január
Aki szeret, nem bánt. Információs kiadvány

A „Bleeding Love” („Vérző Szerelem”): Tudatosságnövelés a leszbikus és transz nőket érő családon belüli és randierőszak kapcsán az Európai Unióban című projektünk magyar információs kiadványa bemutatja, mit kell tudni a párkapcsolati bántalmazásról és annak LBT nőket érő formáiról, az európai és magyar jogi lehetőségekről, és egyéb segítő szolgálatokról. 

Megjelenés dátuma: 
2015. november
Aki szeret nem bánt

A „Bleeding Love” („Vérző Szerelem”): Tudatosságnövelés a leszbikus és transz nőket érő családon belüli és randierőszak kapcsán az Európai Unióban című projektünk szórólapja a legalapvetőbb információkat tartalmazza arról, hogy a párkapcsolati bántalmazásnak milyen formái vannak, hogyan érintik az LBT nőket, és hová lehet azokkal fordulni.

Bleeding Love zárókonferencia
Sándor Bea és Turai Ráhel előadása
Bleeding Love projekt

Végéhez közeledik a Háttér Társaság nők közötti és transz nőket érő párkapcsolati erőszakot vizsgáló kutatási és tudatosságnövelő projektje, amelynek olaszországi záró konferenciáján előadást tartottunk angolul.

Dátum: 
2016. január 30. (szombat) 19:00 - 22:00
 Labrisz-est+: Mit tehet a leszbikus közösség a bántalmazottakért?

A beszélgetésben egy kisfilm vetítése után bemutatjuk és megvitatjuk a Bleeding Love („Vérző Szerelem”) című kutatás főbb magyar eredményeit, amely a leszbikus, biszexuális és transznemű nők párkapcsolataiban történő bántalmazásról szólt.

Dátum: 
2016. január 23. (szombat) 20:00 - 23:30
Szimpozion Klub: Kerekasztal-beszélgetés magyarországi cégek LMBTQ csoportjainak képviselőivel

Megismerhettek céges LMBTQ csoportokat, céljaikat, tevékenységeket, és hogy különböző cégeknél hogyan kezelik, mennyire értékelik a csoport létét.
Nyitás 19.00.
Megközelíthető a Széll Kálmán térről, Széna térről és a Mechwart ligettől gyalog, vagy a Batthyány térről a 11-es busszal egy megálló.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató