örökbefogadás

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre, ha azonos nemű pároddal együtt szeretnétek gyermeket vállalni? Milyen jogok illetnek meg benneteket, ha már gyermekeket neveltek?

Szivárványcsaládok

Egy pécsi leszbikus pár örökbefogadásának elutasítása kapcsán átfogó vizsgálatot indított az alapvető jogok biztosa.

A “Szivárványcsaládok helyzete Magyarországon” címmel folytat kutatási projektet 2016 folyamán a Háttér Társaság az ILGA-Europe támogatásával.

Kiállunk az örökbefogadásért!

Nyilatkozat a pécsi örökbefogadó leszbikus párt és a roma kislányt ért diszkrimináció ügyében.

Dátum: 
2016. július 29. (péntek)
Civil Rádió
Megszólaló: 
Dombos Tamás
A párban élő melegek is örökbe fogadhatnak Csehországban

A cseh Alkotmánybíróság döntése szerint mostantól azok a melegek is örökbe fogadhatnak gyermeket, akik partneri kapcsolatban élnek, mivel a cseh pszichológusok szerint nem a szülők azonos vagy egymástól eltérő neme határozza meg, hogy a gyermek harmonikus fejlődését elősegítő környezetben nevelkedik vagy sem.

Felhívás gyermeket nevelő párok részére

Gyermeket nevelő azonos nemű párok jelentkezését várjuk stratégiai pereskedési programunkba.

Franciaország

Az utolsó szavazáson is átment a melegházasság engedélyezése a francia parlamentben. Az új szabályozás értelmében az azonos nemű párok az örökbefogadásra is jogosultak lesznek. Már csak az alkotmánytanács akadályozhatja meg a törvény életbe lépését.

Az azonos nemű párok örökbefogadási jogait erősítő határozatot hozott kedden az Emberi Jogok Európai Bíróság. A strasbourgi székhelyű testület jogsértőnek mondta ki azt, hogy Ausztriában az azonos nemű párok egyik tagja nem fogadhatja örökbe társának gyermekét, miközben a heteroszexuális, nem összeházasodott párok előtt nyitva áll ez a lehetőség.

Mintegy 200 ezer francia állítja magáról, hogy egy azonos nemű emberrel él párkapcsolatban, és közülük minden tizedik nevel gyermeket - derül ki a francia statisztikai hivatal (INSEE) csütörtökön nyilvánosságra hozott tanulmányából.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató