örökbefogadás

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.

Milyen lehetőségek állnak a rendelkezésedre, ha azonos nemű pároddal együtt szeretnétek gyermeket vállalni? Milyen jogok illetnek meg benneteket, ha már gyermekeket neveltek?

Jelentősen megnőtt Magyarországon a gyermeket nevelő azonos nemű párok száma

Több mint 1200 LMBTQI ember részvételével folytatott kutatást a Háttér Társaság, amelynek célja a gyermekvállalással kapcsolatos attitűdök és a már ma is gyermeket nevelő LMBTQI emberek tapasztalatainak feltárása volt.

Szivárványcsaládok

Egy pécsi leszbikus pár örökbefogadásának elutasítása kapcsán átfogó vizsgálatot indított az alapvető jogok biztosa.

A “Szivárványcsaládok helyzete Magyarországon” címmel folytat kutatási projektet 2016 folyamán a Háttér Társaság az ILGA-Europe támogatásával.

Kiállunk az örökbefogadásért!

Nyilatkozat a pécsi örökbefogadó leszbikus párt és a roma kislányt ért diszkrimináció ügyében.

Dátum: 
2016. július 29. (péntek)
Civil Rádió
Megszólaló: 
Dombos Tamás
A párban élő melegek is örökbe fogadhatnak Csehországban

A cseh Alkotmánybíróság döntése szerint mostantól azok a melegek is örökbe fogadhatnak gyermeket, akik partneri kapcsolatban élnek, mivel a cseh pszichológusok szerint nem a szülők azonos vagy egymástól eltérő neme határozza meg, hogy a gyermek harmonikus fejlődését elősegítő környezetben nevelkedik vagy sem.

Felhívás gyermeket nevelő párok részére

Gyermeket nevelő azonos nemű párok jelentkezését várjuk stratégiai pereskedési programunkba.

Franciaország

Az utolsó szavazáson is átment a melegházasság engedélyezése a francia parlamentben. Az új szabályozás értelmében az azonos nemű párok az örökbefogadásra is jogosultak lesznek. Már csak az alkotmánytanács akadályozhatja meg a törvény életbe lépését.

Az azonos nemű párok örökbefogadási jogait erősítő határozatot hozott kedden az Emberi Jogok Európai Bíróság. A strasbourgi székhelyű testület jogsértőnek mondta ki azt, hogy Ausztriában az azonos nemű párok egyik tagja nem fogadhatja örökbe társának gyermekét, miközben a heteroszexuális, nem összeházasodott párok előtt nyitva áll ez a lehetőség.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató