egyházak

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
Justin Welby

Szembeszáll az anglikán egyház iskoláiban a melegekkel szembeni ellenérzésekkel, az őket érő megkülönbözetéssel, a homofóbiával Canterbury érseke, az anglikán világunió legfőbb vallási méltósága.

Gene Robinson és Mark Andrew házasságkötése 2008-ban

Gene Robinson, az amerikai Episzkopális Egyház első, melegségét nyíltan vállaló püspöke bejelentette, hogy elválik házastársától, akivel 25 évet töltött együtt.

Roberto Francisco Daniel atya

A brazil katolikus egyház kiközösített egy papot, aki nem volt hajlandó visszavonni a homoszexuálisokat támogató kijelentéseit. „Roberto Francisco Daniel atya többé nem celebrálhat misét, mert az egyház kiközösítette” – közölte a Sao Paulo állambeli Bauru egyházmegye.

A félmeztelen tüntetők a Notre-Dame előtt

A homofób pápa lemondását ünnepelte kedden félmeztelenül a Femen nőjogi szervezet nyolc aktivistája a párizsi Notre Dame-katedrálisban.

A film plakátja
Jelenet a filmből

A Berlini Filmfesztivál első napjának versenyfilmjei közül Malgoska Szumowska W Imie... (...nevében) című melegtémájú alkotása kapta a legjobb kritikákat, bár a Die Welt szerint a lengyel rendező "sem mer kísérletezni" filmjében, amely egy homoszexuális vidéki katolikus pap megpróbáltatásairól szó, a Frankfurter Allgemeine Zeitung műbírálata szerint pedig a történet "nem nyit új távlatokat a filmművészetben", de azért néhány megható jelentben sikerül bemutatni a hős belső küzdelmét - jelentette az MTI.

Jelentősen enyhítette a bíróság a dél-törökországi Iskenderun város katolikus püspökét meggyilkoló fiatal sofőr büntetését, mert a férfi arra hivatkozott, hogy munkaadója, Luigi Padovese püspök, Anatólia apostoli vikáriusa, a török katolikus püspöki kar elnöke homoszexuális volt, és molesztálta őt.

Több mint ezer római katolikus pap nyílt levélben utasította el Nagy-Britanniában az azonos neműek közötti házasság legalizálását, a vallásszabadság csorbulásától és a "keresztényüldözés visszatérésétől" tartva.

Pucér keblekkel tüntettek a melegekért ukrán feministák a Vatikánban

A melegek jogaiért tüntettek félmeztelenül a Femen ukrán nőjogi szervezet aktivistái vasárnap a Szent Péter téren, egy időben a melegházasság elleni franciaországi tüntetéssel.

Csókos tüntetés a zágrábi székesegyház előtt

Mintegy 100 horvát melegjogi aktivista tüntetett szombaton Zágrábban a székesegyháznál a katolikus egyház homofób hadjárata ellen. A demonstráló melegek ellentüntetők mintegy 500 fős csoportjával néztek farkasszemet.

Megnyitják a házasulandó melegek előtt a Szent Péter és Szent Pál székesegyházat, a Washingtoni Nemzeti Katedrálisként emlegetett episzkopális egyházi székhelyet, a "nemzet spirituális központját", a Nemzeti Imaházat, a földkerekség hatodik és az Egyesült Államok második legnagyobb keresztény templomát, ahol a nagy nemzeti tragédiákat gyászolják és az új elnököket ünneplik. Az episzkopális egyházban engedélyezett a meleg párok megáldása, sőt esketése is azokban az államokban, ahol törvényes az azonos neműek házassága.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató