Nagy-Britannia

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
Dátum: 
2016. február 26. (péntek) 10:00 - 2016. február 27. (szombat) 13:00
Gender, Translocality and the City

Interdisciplinary Workshop

Pinknews

Magyarország: homofób szélsőjobboldali csoport lett a második a választásokon címmel írt cikket a Pinknews brit LMBTQI honlap arról, hogy a Jobbik kapta a második legtöbb szavazatot hazánkban a vasárnapi EP-választáson.

Justin Welby

Szembeszáll az anglikán egyház iskoláiban a melegekkel szembeni ellenérzésekkel, az őket érő megkülönbözetéssel, a homofóbiával Canterbury érseke, az anglikán világunió legfőbb vallási méltósága.

Szavazás az alsó házban

Nagy többséggel elfogadta a brit parlament alsóháza kedd este az azonos nemű párok házasságának engedélyezését célzó törvénymódosítási javaslatot. A kormányzó Konzervatív Párt képviselőinek jelentős része azonban elvetette saját kormányának indítványát, vagy legalábbis tartózkodott.

Robbie Rogers
Robbie Rogers

Előbújt Robbie Rogers egykori 18-szoros amerikai válogatott labdarúgó, a Leeds United későbbi másodosztályú és a Stevenage harmadosztályú brit csapatok volt játékosa, aki 25 évesen hátat fordított a labdarúgásnak. A hivatásos labdarúgás világából távozva a sportoló bevallotta, hogy a szerettei elvesztésétől és az álmai meghiúsulásától való félelemből egész eddigi életében titkolta homoszexualitását.

Fölényes többséggel támogatta a brit parlament alsóháza kedden este az azonos nemű párok házasságának engedélyezését célzó törvénymódosítási javaslatot, a kormányzó Konzervatív Párt képviselőinek többsége azonban elvetette saját kormányának indítványát, vagy legalábbis tartózkodott. A miniszterelnök szerint az eredmény fontos előrelépés az ország számára.

Petíciót adtak át vasárnap délután a brit Konzervatív Párt aktivistái David Cameron kormányfőnek, tiltakozva az azonos neműek házasságának tervezett engedélyezése ellen. A törvénymódosításról, amely egyre súlyosabb - a brit sajtó szóhasználata szerint immár gyakorlatilag lázadással felérő - belvillongásokat szít a kormányzó Konzervatív Párton belül, várhatóan kedden szavaz a londoni parlament alsóháza.

Valóságos lázadás tört ki a kormányzó brit Konzervatív Párt tagsága és szavazói körében az azonos neműek házasságának tervezett engedélyezése miatt. Szombati londoni sajtóértékelések szerint olyan mértékű a tervezet választói elutasítottsága, hogy az önmagában kérdésessé teheti a konzervatívok kormányon maradását a következő választások után.

Beterjesztette pénteken a londoni alsóház elé a brit kormány az azonos neműek házasságának engedélyezéséről szóló törvényjavaslatot. A jogszabály, amelyről a képviselők várhatóan februárban szavaznak, bizonyosra vehető elfogadása után lehetővé teszi, hogy az azonos nemű párok akár polgári, akár egyházi szertartás keretében házasságra lépjenek egymással. A konzervatív-liberális kormánykoalíció által több havi konzultációs folyamat után összeállított törvénytervezet ugyanakkor nem kötelezi az egyes egyházakat az azonos neműek összeadására vallási szertartás keretében.

A pár elsőszülött gyermekével

Ismét apa lett Elton John: a homoszexualitását nyiltan vállaló brit szupersztár második fia, Elijah Joseph Daniel Furnish-John egy Los Angeles-i kórházban jött világra január 11-én.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató