USA

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
Dátum: 
2016. február 26. (péntek) 10:00 - 2016. február 27. (szombat) 13:00
Gender, Translocality and the City

Interdisciplinary Workshop

Az első meleg csók egy amerikai stadion csókkamerájában

A csókkamera egy olyan, évtizedek óta kedvelt mozzanata az amerikai stadionoknak és sportközvetítéseknek, amikor a kamera a nézőközönséget pásztázza, a képet a kivetítőkön lehet követni, s amikor a kamera elidőzik egy párnak látszó kettősön, s ők felfedezik magukat a kivetítőn, megcsókolják egymást. Máskor is meg-megáll tréfából két pasin, de most csók is volt.

A döntést ünneplő leszbikus pár, a22 éve együt élő Peg Welch és Delma Welch

Egy szövetségi bíró kedden érvénytelennek mondta ki az azonos neműek házasságára vonatkozó Pennsylvania állambeli tilalmat.

Gene Robinson és Mark Andrew házasságkötése 2008-ban

Gene Robinson, az amerikai Episzkopális Egyház első, melegségét nyíltan vállaló püspöke bejelentette, hogy elválik házastársától, akivel 25 évet töltött együtt.

A Szenátus épülete Washingtonban

A demokrata többségű amerikai szenátus csütörtökön 64:32 arányban megszavazta azt a törvénytervezetet, amely megtiltja a homoszexuális alkalmazottak diszkriminációját.A szövetségi felsőházban 10 republikánus szavazott igennel az 52 demokrata és két független szenátorral együtt a kétpárti együttműködéssel kidolgozott jogszabály-tervezetről.

Illinois

Barack Obama amerikai elnök üdvözölte, hogy Illinois lesz  az Egyesült Államok 15. olyan állama, amelyben engedélyezni fogják az azonos nemű párok házasságkötését - közölte szerdán az amerikai média.

Dátum: 
2013. július 4. (csütörtök)
Klubrádió
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A Klubrádió Szabad a pálya című  műsorában beszélgetett egyesületünk munkatársa az amerikai Legfelsőbb Bíróság legfrissebb melegházasságot érintő döntéseiről és a magyar LMBT-jogi helyzetről.

Eric Holder

Az amerikai igazságügyi minisztérium álláspontja szerint alkotmányellenes az a szövetségi törvény, amely az egyes államokban törvényes frigyre lépett homoszexuális párok esetében kizárja a házaspároknak járó pénzügyi kedvezményeket - közölték szombaton amerikai napilapok.

Robbie Rogers
Robbie Rogers

Előbújt Robbie Rogers egykori 18-szoros amerikai válogatott labdarúgó, a Leeds United későbbi másodosztályú és a Stevenage harmadosztályú brit csapatok volt játékosa, aki 25 évesen hátat fordított a labdarúgásnak. A hivatásos labdarúgás világából távozva a sportoló bevallotta, hogy a szerettei elvesztésétől és az álmai meghiúsulásától való félelemből egész eddigi életében titkolta homoszexualitását.

Linda Campbell, a légierő altábornagya kedvesével, Nancy Lynchilddal
Linda Campbell itt még fiatal katonatisztként

Először engedélyezte az Egyesült Államok veteránügyi minisztériuma, hogy egy homoszexuális katonanő nemzeti temetőben helyezze végső nyugalomra párját.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató