melegfelvonulás

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
Dátum: 
2016. szeptember 19. (hétfő)
360
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Le pouvoir conservateur/chrétien-démocrate ralentit l’intégration de la communauté LGBTIQ dans la société. Les associations locales craignent un retour en arrière.

Dátum: 
2016. július 4. (hétfő)
tv2
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Novák Angéla, transznemű előadóművész úgy érzi, a fiatalabb generáció toleráns a ˝mássággal˝ szemben, de nagy általánosságban rosszabbodott a helyzet, ebben a politika is hibás. Ezért próbál minél több helyen szerepelni, hogy eloszlassa az előítéleteket. Az LMBTQ-közösség visszafogottabb tagjai is tartanak a szélsőségektől - őket is azért bátorítja a vonulásra, hogy ˝eggyel több normális ember legyen˝ kinn.

Dátum: 
2016. február 22. (hétfő) 18:00 - 20:00
Metszetek: kereszténység és meleg identitásMetszetek: kereszténység és meleg identitás

A Keresztények a melegekért aktivista közösséget 2015 tavaszán alapították olyan hetero keresztények, akik nem tudtak azonosulni azzal, ahogy egyházaik viszonyulnak meleg keresztény. vagy meleg útkereső barátaikhoz, ismerőseikhez. Hitük szerint egy keresztény közösségnek nem feladata, hogy tagjainak szexuális orientációját firtassa, vagy különbséget tegyen bűnök között.

Dátum: 
2014. július 5. (szombat)
Megszólaló: 
Hanzli Péter

A melegfelvonulás létjogosuttságáról számol be a Vs.hu

Dátum: 
2013. február 7. (csütörtök) 19:00 - 21:00
A Budapest Pride történelem kezdetei

A Budapest Pride történelem kezdetei

Pink Piknik, Pink Week és a „leggyorsabb futóhomok”. Hogyan kezdődött Magyarországon az LMBT fesztiválok és felvonulások története?

Ezrek vettek részt a chilei fővárosban a meleg büszkeség fesztiválján, amely a magas részvételnek köszönhetően a dél-amerikai ország eddigi legnagyobb melegjogi eseményévé duzzadt. A szervezők szerint több mint 50 ezer ember csatlakozott az Előítélet-mentesség Fesztiváljához. A szivárványszínű zászlókat lengető ünneplők elözönlötték Santiago néhány utcáját, jelmezekben illegették magukat, s a részvevők között a legkülönbözőbb életkorú emberek tettek tanúbizonyságot arról, hogy támogatják meleg, leszbikus és transznemű társaik jogait. Ezzel egy időben az argentin fővárosban, Buenos Airesben is többezres melegfelvonulást tartottak.

Minden korábbinál többen, több mint 50 ezren vettek részt szombaton Tajvanon a 10. tajpeji melegfelvonuláson és követelték az azonos neműek házassághoz való jogát; a tajvani ellenzék vezetője Facebook-üzenetében biztosította támogatásáról a melegházasságot. A tajvani a legnagyobb melegfelvonulás egész Ázsiában, évente más és más témára összpontosítanak, idén a melegházasság állt a középpontban. A menet a város főutcáján haladt végig, érintve az elnöki palotát is.

Nem adják fel felvonulás megtartásának a tervét a belgrádi melegjogi aktivisták, akik a betiltott utcai menet helyett "négy fal között", egy konferenciateremben tartottak büszkeségnapi rendezvényt szombaton a szerb fővárosban; tüntetőleg már ki is tűzték a jövő évi prájd időpontját, amelyet egy transzparensen adtak a világ tudtára az épület előtt, a járdán. A szerb kormányfő szerint vér folyt volna a belgrádi utcákon, ha nem tiltják be a rendezvényt.

A kiállítás egy látogatója fotózza a Jézus megkeresztelése jelenetet

Nemzetközi szervezetek súlyosan elmarasztalták Szerbiát a szombatra tervezett belgrádi melegfelvonulás betiltását, amelyhez a szerb kormányfő szerint jelentősen hozzájárult az Ecce Homo című, Jézus Krisztust homoerotikus kontextusban ábrázoló svéd fotókiállítás megrendezése.

A botránykő

A szélsőjobboldali és ultranacionalista csoportok keltette hisztéria közepette a Nyugat és a hazai fundamentalisták elvárásai között őrlődő szerb kormány úgy döntött szerdán, hogy nem engedélyezi a szombatra tervezett belgrádi melegfelvonulást a nagy biztonsági kockázat miatt; a nap folyamán a nagyhatalmú szerb ortodox egyház feje, Irinej pátriárka is csatlakozott a szélsőségesekhez és a "szégyenparádé" és egy kísérőrendezvénye, az Ecce Homo című vitatott vallási tárgyú kiállítás betiltására szólította fel a nacionalista-szocialista kormánykoalíciót.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató