Budapest Pride

warning: Creating default object from empty value in /chroot/home/lmbtkuta/hatter.hu/html/sites/all/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 34.
Dátum: 
2013. június 30. (vasárnap) 19:00 - 2013. július 7. (vasárnap) 20:00
Budapest Pride

A Budapest Pride Fesztivál Közép-Kelet-Európa legnagyobb múlttal rendelkező nagyszabású leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) eseménye és így igen komoly szerepet tölt be a térség mozgalmainak életében. Az idén 18.

Ellentüntetők a Budapest Pride-on (hvg.hu, 2012)

Közösség tagja elleni erőszak bűntettében találtak bűnösnek öt férfit, akik 2013. július 6-án a Budapest Pride felvonulás után homofób és rasszista megjegyzések közepette bántalmaztak három férfit. 

Fico kiakadt, mert a budapesti szlovák nagykövetség kitett egy szivárványos zászlót

Pengeváltás a szlovák kormányfő és pozsonyi külügyminisztérium között a budapesti nagykövetségen kihelyezett zászló miatt – címmel arról írt az MTI, hogy nyilatkozatban utasította rendre külügyminisztériumát Robert Fico szlovák kormányfő, amiért Szlovákia budapesti nagykövetsége a júliusi Budapest Pride rendezvény támogatásaként egy szivárványos zászlót helyezett ki a külképviselet épületére.

Dátum: 
2016. július 10. (vasárnap)
Megszólaló: 
Dombos Tamás

A szivárvány színe és az ásó-kapa. A népuralom közvetlen eszköze és a brüsszeli bürokrácia. A fényes szelek legendája és valósága. A föld erei és a magyar valóság.
 
 

Dátum: 
2016. július 14. (csütörtök) 13:00 - 2016. július 16. (szombat) 18:00
Genderőrület pólófestés a Bánkitó Fesztiválon

#genderőrület? Alma és körte? Gyere is készítsd el velünk saját egyedi pólódat. Mi hozzuk a festéket, te pedig hozz egy kreatívkodásra váró pólót! 

„Ha befogják a szánkat, az nem szabadság!”

Ha még nem láttátok: itt egy kis videó, amelyet a Népszabadság készített a nemrég lezajlott Budapest Pride-ról. Érdekes és figyelemre méltó vélemények is elhangzanak, érdemes megnézni.
 

Dátum: 
2016. július 16. (szombat) 16:00 - 17:30

A Budapest Pride egy feminista és anti-rasszista szemlélettel működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) szervezet. A fesztivál alatt az LMBTQ embereket érő diszkriminációval kapcsolatos kérdőívező kampányunkat folytatjuk és eköré egy workshopot is szervezünk, melynek témája az azonos neműek házassága Nyugat- és Kelet-Európában.

Dátum: 
2016. július 4. (hétfő)
tv2
Megszólaló: 
Dombos Tamás

Novák Angéla, transznemű előadóművész úgy érzi, a fiatalabb generáció toleráns a ˝mássággal˝ szemben, de nagy általánosságban rosszabbodott a helyzet, ebben a politika is hibás. Ezért próbál minél több helyen szerepelni, hogy eloszlassa az előítéleteket. Az LMBTQ-közösség visszafogottabb tagjai is tartanak a szélsőségektől - őket is azért bátorítja a vonulásra, hogy ˝eggyel több normális ember legyen˝ kinn.

Dátum: 
2016. július 2. (szombat)
Népszava

Ma délután ismét Budapest Pride Felvonulás. A 21. alkalommal megrendezett, bő egyhetes fesztivál fő eseménye most sem lesz kordonmentes, ahogyan a társadalom sem vált meg előítéletes, kirekesztő magatartásától leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű tagjaival szemben. A Pride üzenete éppen ezért az idén is az elfogadás, az egyenlőtlenségek és bántalmazások felszámolása, hiszen a közösség tagjai - ahogyan a fesztivál idei mottója is - azt vallják: a társadalom velük, "Velünk teljes!"

 

 

Nyugalomban ért véget a Budapest Pride
Nyugalomban ért véget a Budapest Pride
Nyugalomban ért véget a Budapest Pride

A menet most is kordonok közé zárva vonult, de ezúttal szélsőséges csoportoknak nyomuk sem volt. A kávézókból integettek a felvonulóknak, lufik szálltak fel, az amerikai követség munkatársai csokoládékat osztogattak. Egy rendőr rászólt egy emberre, hogy ne buzizzon, mert gyerekek is vannak itt.

Hirdetés

Tartalom átvétel

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató