Jelentsd a homofóbiát!

Jelentsd a homofóbiát!

Magyarországon a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű embereket érő jogsértések, megaláztatások száma rendkívül magas. A jogszabályi keretek lehetőséget biztosítanak rá, hogy az áldozatok fellépjenek az őket ért hátrányos megkülönböztetés, zaklatás és erőszakos támadások ellen. Ennek ellenére csak az esetek töredéke jut el az állami hatóságok elé, többségükről még a civil szervezetek sem szereznek tudomást.

A Háttér Társaság internetes bejelentő felületének célja, hogy megkönnyítse az LMBTQI embereket érő jogsértések dokumentálását és az áldozatok hozzáférést a szakszerű ingyenes jogi segítséghez. A honlapon található űrlapok segítségével a jogsértések áldozatai és tanúi anonim vagy névvel ellátott módon könnyen jelenthetik a homofób eseteket, illetve segítséget kérhetnek a Háttér Meleg Jogsegélyszolgálattól. A bejelentő felületen beküldött esetekről a Háttér Társaság anonimizált statisztikákat és összefoglalókat tesz közzé.

Ha környezeted részéről homofób vagy transzfób fellépéssel találkoztál, vagy ilyen esetnek tanúja voltál, ne hagyd annyiban! Jelentsd a homofóbiát!

Bővebben: www.jelentsd-a-homofobiat.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató