Kulturális és közösségi események

Budapest Pride

Egyesületünk 1997 óta részt vesz az évenként megrendezésre kerülő Budapest Pride (LMBTQ Film- és Kulturális Fesztivál) szervezésében. 2001 óta a Fesztivált a többek között egyesületünk által alapított Szivárvány Misszió Alapítvány szervezi. A Fesztivál honlapja a www.budapestpride.hu címen érhető el. A feszivál keretében minden évben szervezünk workshopot, egyesületünk tagjai részt vesznek a Budapest Pride felvonuláson, és a fesztivál megnyitója keretében kerül minden évben átadásra a Háttér-díj.

Háttér-díj

A Háttér Társaság 2005 óta adja át, hagyományosan a Budapest Pride megnyitóján a Háttér-díjakat azon személyeknek, akik sokat tettek az LMBTQI közösségért. 2013-ban összevontuk a korábban kiosztott közéleti és kulturális díjat, másrészt ugyanezen évtől kedzve díjazottunk egy speciális, üvegből készült díjat vehet át, Ábel Tamás üvegtervezőművész alkotását.

Bővebben

LMBT Történeti Hónap

2013 februárja óta a Labrisz Leszbikus Egyesülettel közösen koordináljuk a magyarországi LMBT Történeti Hónapot, amelybe több más szervezet is bekapcsolódik különböző programok szervezésével. A kulturális rendezvénysorozatot a hagyományteremtés szándékával indítottuk útjára, a tervek szerint minden év februárjában kerül majd megrendezésre. A rendezvénysorozat Európa-szerte azért jön létre évről évre februárban, hogy segítse az LMBT emberek életének, kultúrájának megismerését és a történelem (újra)felfedezését.

Bővebben

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató