Programjaink

információs és lelkisegély Szolgálat

Szolgálatunk minden nap 18-23 óráig várja a megkereséseket. Egyebek mellett életvezetési nehézségekben, önelfogadási problémák kezelésében és leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) témákban tudunk segíteni. Elérhetőségeink: ingyenesen hívható 137-37, alapdíjas (1)-329-3380, SKYPE: "segelyvonal" néven, chat: http://chat.hatter.hu és email: lelkisegely@hatter.hu

Bővebben

SZEMÉLYES SEGÍTŐ SZOLGÁLAT

A Személyes Segítő Szolgálat 2014. március 1-től várja olyan magyarországi LMBTQI (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális) emberek jelentkezését, akik térítésmentesen, személyes segítésen keresztül az alábbi területeken szeretnének támogatást kapni: önelfogadás (nemi identitás és szexuális orientáció), életvezetés, mentálhigiénés közérzet, kapcsolatteremtés, konfliktuskezelés, párkapcsolat, stresszkezelés, előbújás (coming out), egyéb, elsősorban a Szolgálat LMBTQ profiljához kapcsolható lelki nehézségek. Bejelentkezni a www.hatter.hu honlapon található jelentkezési lapon lehet.

Bővebben

Jogsegélyszolgálat

Jogsegélyszolgálatunk 2000 óta működik, és különböző jogterületen jártasággal rendelkező partnerügyvédek alkotják. A szolgálat elsősorban a szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló hátrányos megkülönböztetés, zaklatás és erőszak áldozatainak nyújt segítséget, de jogi tanácsot valamennyi olyan esetben adunk, ahol az érintett szexuális irányultságának vagy nemi identitásának jelentősége lehet az ügyben. Az ingyenes jogsegélyszolgálat elérhető a telefonszolgálatunkon keresztül, illetve a jogsegely@hatter.hu email címen, valamint az (1) 6 333 454 telefonszámon, hétfőtől péntekig 08:00 és 20:00 között. A jogsértések áldozatai történeteiket anonim vagy névvel ellátott formában a www.jelentsd-a-homofobiat.hu oldalon is bejelenthetik.

Bővebben

HIV/AIDS program

HIV/AIDS megelőzési programunk középpontjában a tudatformálás, a tanácsadás és a kutatás áll. Számos a szexuális úton terjedő betegségek megelőzésével és a HIV+ emberek jogaival foglalkozó kiadványt adtunk ki, 2004 óta az LMBT szórakozóhelyeken felállított automatáinkból kedvezményes áron juthatnak óvszerhez az érintettek. Jelenleg is részt veszünk egy társas hálózatokra építő nemzetközi kutatási programban. 2005 óta non-stop telefonos és internetes tanácsadó szolgálatot működtetünk HIV-fertőzöttek számára, amely az (1) 6 333 455 telefonszámon és a hivvonal@hatter.hu címen érhető el.

Bővebben

Archívum és könyvtár

Egyesületünk archívuma és könyvtára LMBTQI témájú könyveket, folyóiratokat, újságcikkeket és audiovizuális anyagokat, valamint a magyar LMBTQI mozgalom történetét dokumentáló plakátokat, szórólapokat és a magyar civil szervezetek levéltári anyagait gyűjti. Az archívum valamennyi újságíró, kutató, diák vagy érdeklődő számára nyitva áll, időpontot az archivum@hatter.hu címen lehet egyeztetni.

Bővebben

Lobbizás

Egyesületünk aktívan lobbizik az LMBTQI embereket és családjaikat érintő diszkriminatív jogszabályok felszámolása és az LMBTQI emberek által elszenvedett hátrányos megkülönböztetés, zaklatás és erőszak elleni hatékony jogi védelem kereteinek megteremtése érdekében. Rendszeresen véleményezünk jogszabálytervezeteket, részt veszünk nyilvános meghallgatásokon és különböző állami bizottságokban és munkacsoportokban. Lobbizási tevékenységünk eredménye tükröződik többek között az egyenlő bánásmóddal, a gyűlölet-bűncselekményekkel, a bejegyzett élettársi kapcsolattal, az örökbefogadással és a nem hivatalos megváltoztatásával kapcsolatos jogszabályokban.

Bővebben

Kutatások

Egyesületünk számos az LMBTQI emberek magyarországi helyzetével foglalkozó kutatásban vett részt. 2003-2004-ben a transznemű emberek egészségügyi ellátással kapcsolatos tapasztalatairól végeztünk kutatást, 2007-ben és 2010-ben az MTA Szociológiai Kutatóintézetével közösen végeztünk kérdőíves felmérést az LMBT emberek társadalmi kirekesztéséről. Számos HIV/AIDS témájú nemzetközi kutatásban is részt vettünk.

Bővebben

Képzések

Egyesületünk rendszeresen szervez tudatosságnövelő és kapacitásfejlesztő képzéseket az LMBTQI közösség tagjai számára, HIV/AIDS-prevenciós foglalkozásokat szakemberek és diákok részére, illetve érzékenyítő képzéseket az LMBTQI emberekkel kapcsolatba kerülő szakemberek (pl. ügyvédek, rendőrök, pedagógusok, gyermekvédelmi szakemberek) számára. Kész képzési programjaink mellett egyedi igényeknek megfelelő képzési programok összeállítását és megtartását is vállaljuk. Bővebb információ a kepzes@hatter.hu címen érhető el.

Bővebben

KULTURÁLIS ÉS KÖZÖSSÉGI ESEMÉNYEK 

Egyesületünk 1997 óta részt vesz az évenként megrendezésre kerülő Budapest Pride (LMBTQ Film- és Kulturális Fesztivál) szervezésében. 2001 óta a Fesztivált a többek között egyesületünk által alapított Szivárvány Misszió Alapítvány szervezi. A Fesztivál honlapja a www.budapestpride.hu címen érhető el. A feszivál megnyitója keretében kerül minden évben átadásra a Háttér Közéleti, illetve Kulturális Díja. 

2013 februárjában a Labrisz Leszbikus Egyesülettel közösen koordináltuk az első magyar LMBT Történeti Hónapot, amelybe tizenöt más szervezet kapcsolódott be különböző programok szervezésével. A kulturális rendezvénysorozatot a hagyományteremtés szándékával indítottuk útjára, a tervek szerint minden év februárjában kerül majd megrendezésre.

Bővebben

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató