LMBTQI-emberek és a média – kerekasztal-beszélgetés | Háttér Társaság

LMBTQI-emberek és a média – kerekasztal-beszélgetés

Dátum: 
2016. április 7., csütörtök - 15:30 - 17:30
LMBTQI-emberek és a média – kerekasztal-beszélgetés
Programtípus: 
beszélgetés

Pontos helyszín:
SZTE BTK, Jakucs László-terem – Szeged, Egyetem utca 2., I. emelet

A médiában egyre gyakrabban találkozunk leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszex emberekkel kapcsolatos hírekkel. A megnövekedett sajtófigyelem mellett azonban az is fontos, hogy a tájékoztatás pontos, hiteles és érzékeny legyen. Ennek lehetőségeiről beszélgetünk meghívott vendégeinkkel: LMBTQI-aktivistákkal és újságírókkal.

A kerekasztal-beszélgetéssel fő célunk, hogy segítsük az LMBTQI-emberekkel kapcsolatos hiteles tájékozódást; valamint hogy forrásokat, információkat adjunk az érdeklődők kezébe a témával kapcsolatban.

RÉSZTVEVŐK:

Gaál Bernadett – a SzegedMa újságírója
Janecskó Kata – az Index újságírója
Milanovich Dominika – a Magyar LMBT Szövetség „Itt vagyunk!” projektjének koordinátora, a Budapest Pride egykori sajtószóvivője
Veszprémi Szilveszter – a Szegedi LMBT Közösségért Egyesület aktivistája, szövegeiben a nyitottságot hirdető slammer

Moderátor:
dr. Szajbély Mihály – a SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője

PROGRAM:

15.30–16.00: Az érdeklődők frissítők mellett kötetlenül ismerkedhetnek a résztvevőkkel, valamint a Magyar LMBT Szövetség „Kérdőjelek helyett – LMBTQI-kisokos a médiának” című kiadványát is kiosztjuk, melynek egy példányát minden látogató megkapja.

16.00–16.15: Nagy Krisztina, a Szegedi LMBT Közösségért Egyesület aktivistája megnyitja az eseményt. Kerekasztal-beszélgetés.

17.15-17.30: A látogatók feltehetik a kerekasztal-beszélgetés során felmerülő kérdéseiket.

A kerekasztal-beszélgetés a "Szabad az egyetem: LMBTQI-előadások országszerte" című előadássorozat szegedi állomása. A Magyar LMBT Szövetség „Itt vagyunk!” kampányának részeként vidéki LMBTQI-szervezetek és csoportok 2016. április folyamán egyetemi előadásokat szerveznek Debrecenben, Egerben, Kecskeméten, Miskolcon és Zalaegerszegen, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak. A részvétel mindenütt ingyenes.

Az előadássorozat a Norvég Civil Támogatási Alap és a Luxemburgi Nagyhercegség Nagykövetsége támogatásával jön létre.

Helyszín
Cím: 

Egyetem u. 2., Szeged, 6722

Témák