Vallásos törvényhozók nyomására leállították a homofóbiaellenes iskolai programot Brazíliában

Vallási csoportokat képviselő törvényhozóknak sikerült megakadályozniuk Brazíliában az előkészületben lévő homofóbiaellenes kampány elindítását az állami iskolákban.

Gilberto Carvalho, az államfői hivatalt irányító miniszter szerdai bejelentése szerint Dilma Roussef elnök azután döntött a program "felfüggesztéséről", hogy találkozott különböző vallású képviselőkkel és azok bírálták a homofóbiaellenes programot.

A miniszter szerint az elnöknő maga is megtekintette a homofóbiaellenes iskolai csomag részét képező videókat és úgy találta, hogy azok "nem alkalmasak a kívánt cél elérésére".

Az iskolai segédanyagot az oktatási minisztérium felkérésére állították össze magáncégek, és azokat az emberi jogokkal, valamint a kisebbségekkel foglalkozó órákon használták volna fel.

A vallásos bírálók szerint az elkészületben lévő iskolai segédanyag "nem a homofóbiával küzd, hanem a homoszexualitást ösztönzi". A videófelvételek bemutatták volna, miként szövődik szerelem két fiú vagy két lány között, és transzneműek beszéltek volna életükről, szerelmi kapcsolataikról.

A brazil elnöknő szerint a jövőben csakis a hivatalán keresztül, "széles társadalmi konzultáció után" kerülhet az iskolákba bármi, aminek "köze van az oktatáshoz és a szokásokhoz".

A homofóbiaellenes iskolai felvilágosító anyagokat a jövő tanévtől terjesztették volna.

Hatter.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató