Vallásos csoportok a homofóbiaellenes törvény ellen Brazíliában

Az iskolai homofóbiaellenes programot sikerrel meghiúsító vallási csoportok a homofóbiát kriminalizáló törvénytervezet ellen tartottak nagyszabású tüntetést a héten a brazil fővárosban.

A katolikus és a rivális neoprotestáns (evangelikál) felekezetek melegellenes alkalmi koalíciója, a Mozgalom a Családért felhívására a szervezők szerint mintegy 40-50 ezren vettek részt szerdán a "Keresztény Meneten", amelyen követelték azt is, hogy a parlament semmisítse meg a bejegyzett élettársi kapcsolatot elismerő legfelsőbb bírósági (alkotmánybírósági) határozatot.

A felvonulás szervezői egymillió aláírást tartalmazó petíciót adtak át José Sarney szenátusi elnöknek. Joao Campos, az Evangelikál Parlamenti Front elnök alkotmányellenesnek nevezte a homofóbiaellenes törvényt, amely az ő értelmezése szerint 2-től 5 évig terjedő börtönnel fenyegeti a "melegellenes vélemények kifejtőit".

A képviselőház által már megszavazott homofóbiaellenes törvény 2006 óta képtelen keresztülmenni a szenátuson.

Vallásos törvényhozók nyomására Dilma Rousseff brazil elnök a minap azonnali hatállyal felfüggesztette az iskolák számára készült, az UNESCO által is alkalmasnak talált homofóbiaellenes oktatási segédanyag bevezetését, mert az a bírálók szerint "nem a homofóbiát támadja, hanem a homoszexualitást propagálja".

Hatter.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató