Nicaragua "példát mutat a világnak" a hagyományos értékek védelmében?

Tetszik a nicaraguai katolikus egyháznak az új családjogi törvény, mert az tiltja a melegházasság és a bejegyzett élettársi kapcsolat elismerését. A püspöki kar elégedetten állapította meg nyilatkozatában, hogy a közép-amerikai ország "példát mutat a világnak a keresztény értékek tiszteletetéből".

A managuai parlament áprilisban kezdte meg a vitát az családjogi kódex tervezetéről, amely kifejezetten tiltja a melegházasság vagy a bejegyzett élettársi kapcsolat elismerését. Május 24-én egyszerre tüntettek az Országgyűlés közelében szivárványszínű zászlót lengető, a családhoz való jogot és a vallási fundamentalizmus elutasítását követelő melegcsoportok és a meleg párok jogfosztottságának fenntartását követelő, bibliával a kezükben vallási jelszavakat skandáló neoprotestáns fundamentalisták.

A nagyhatalmú katolikus egyház május 30-án, az anyák napja alkalmából közzétett nyilatkozatában "elégedettséggel" állapította meg, hogy a nicaraguai törvényhozók "gazdaságilag befolyásos országok vagy csoportok nyomása ellenére" megőrizték az új törvénykönyvben, hogy "az igaz család fundamentuma egy férfi és egy nő stabil kapcsolata".

Omar Cabezas nicaraguai ombudsman a melegek pártját fogva arra kérte a képviselőket, hogy ismerjék el az azonos nemű szülők alkotta családok létét is.

Hatter.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató