Melegellenes felvonulás Limában

Vallási csoportok felhívására több ezren vonultak fel július 14-én, csütörtökön a perui fővárosban, hogy tiltakozzanak a limai önkormányzat rendelettervezete ellen, amely "engedélyezné" a homoszexuális pároknak, hogy közterületen, nyilvános intézményekben is kimutassák egymás iránti vonzalmukat.

A Manuel Cardenas szenátor által beterjesztett indítvány meghirdetett célja a "nemek közötti egyenlőség előmozdítása és szexuális orientáción alapuló hátrányos megkülönböztetés megelőzése". Az ellenzők szerint viszont a rendelet "sértené a limai lakosság 80 százalékának vallási szabadságát".

A felvonulást neoprotestáns színezetű konzervatív "családszervezetek" kezdeményezték. A felvonulók azt hangoztatták, hogy a melegjogi rendelet "szembehelyezkedik a gyermekek és a családok jogaival". "Ne öljétek meg az ártatlanságunkat! Nem a melegtörvényre, igen az értékekre!" - szóltak a transzparenseik.

A főszervező Carmen Mollo felszólította a városházát, hogy álljon el a '"vitatott" törvénytől, amely "melegideológiát kényszerít rá az iskolákra és más közintézményekre". Az APAFAS szülői szervezet szerint a rendelet "anarchiát idéz elő" és "növeli az obszcenitást". Akartak tartani egy lakossági fórumot is, amelyet azonban az önkormányzat részéről az utolsó pillanatban lefújtak.

A jogszabálytervezetről parázs vita folyt egy július 5-i fórumon is, amelyen a konzervatív szervezetek szerint a városvezetés inkább a melegjogi aktivistáknak kedvezett. A homofóbok aláírásgyűjtést indítottak a Susan Villarán polgármesternő által is támogatott rendelet ellen.

Hatter.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató