Meleg amerikai képviselők felhívása a küszködő meleg fiatalokhoz | Háttér Társaság

Meleg amerikai képviselők felhívása a küszködő meleg fiatalokhoz

Tammy Baldwin, David Cicilline, Barney Frank és Jared PolisAz amerikai (szövetségi) képviselőház négy bevallottan meleg tagja közös videófelhívásban próbál lelket önteni a homoszexualitásukat korán felvállaló fiatalokhoz, akiket bántódás ér identitásuk nyílt vállalása miatt.

Az It Gets Better (Lesz jobb is) kampány részét alkotó felvételen a képviselőház négy demokrata párti tagja, a massachusettsi Barney Frank, a wisconsini Tammy Baldwin, a coloradói Jared Polis és a Rhode Island-i David Cicilline hangsúlyozza annak fontosságát, hogy az ember becsületes legyen önmaga identitását illetően.

A videón mind a négyen arról beszélnek, hogy hajdan maguk is rettegtek, hogy mindent elveszítenek, ha előbújnak, de aztán végül is minden jobbra fordult.

Tammy Baldwin, az egyetlen nő a négy közül, arról beszél, hogy saját tapasztalata szerint nem kell választani a karrier és az őszinteség között, igenis lehetséges a kettő összeegyeztetése.

Baldwin felidézi, hogy előbújása egy interjúban a legrémisztőbb dolognak tűnt, amit valaha is tett, ám aztán a legfelszabadítóbbnak bizonyult. A képviselőnő azt tervezi, hogy mandátuma lejártával szenátornak jelölteti magát, és győzelme esetén ő lenne az első bevallottan meleg tagja a szövetségi szenátusnak.

Barney Frank, aki a törvényhozók közül elsőként bújt elő rejtekéből, elmondja, hogy ő is a lelepleződéstől való félelemben élt le hosszú éveket, és csak 47 évesen, a Kongresszusban töltött hat év után merte felvállalni magát.

A képviselő szerint sok minden változott az elmúlt években, és a kutatások szerint a melegek mai, fiatal nemzedéke hamarabb bújik elő, mint a megelőző generáció. Éppen ez a korai előbújási hullám az egyik oka annak, hogy szükség van olyan segítő programokra, mint az It Gets Better, amely a környezetük elutasításával küszködő fiataloknak próbál lelki támaszt nyújtani.

Barney csodálatát fejezte ki az életük korai szakaszában előbújó meleg fiatalok előtt, akik "ezzel a tettükkel jobbá teszik a világot mindannyiunk számára".

A változások egyik bizonyítéka, hogy a képviselőház négy tagja közül hármat, Baldwint, Cicilline-t és Polist homoszexualitásuk ismeretében választottak be a szövetségi parlamentbe.

Jared Polis elismerte, hogy az iskolában kemény lehet a melegek élete, de mint mondja, az ő példája is bizonyítja, hogy lehetséges a boldog végkifejlet: neki és partnerének idén gyermeke született, és így ő az első nyíltan meleg szülő a washingtoni képviselőházban.

David Cicilline üzenete egyszerű: "ha mi a Kongresszus tagjai lehetünk, belőletek bárki lehet. Jobbá tesszük a világot".

A képviselői felhívás letölthető a The Advocate melegmagazin honlapjáról: http://www.advocate.com/News/Daily_News/2011/11/09/Gay_Members_of_Congre...

Hatter.hu

Témák