Kirúgtak egy papot Argentínában a melegházasság támogatása miatt

Eltiltottak hivatása gyakorlásától egy katolikus papot Argentínában, mert támogatta a melegházasság tavalyi legalizálását hazájában.

Córdoba város egyházi bírósága azzal indokolta az 54 éves Nicolás Alessio elbocsátását, hogy "makacsul szembeszegült a házasság szentségére vonatkozó egyházi doktrínával" és engedetlenséget tanúsított feletteseivel szemben.

A plébánost még a córdobai parókiából is kitették, ahol szolgált.

Alessio atya vitatja, hogy szembeszegült volna az egyház tanításával, szerinte csak véleményt nyilvánított egy polgári kérdésről.

A pap úgy véli, hogy a püspöki kar legkonzervatívabb szárnya és Jorge Bergoglio bíboros-prímás állt bosszút rajta, amiért papok egy haladó csoportjának aktív tagja.

Nicolás Alessio rámutatott, hogy vele ellentétben az egyház nem büntette meg a polgári igazságszolgáltatás által jogerősen elítélt pedofil papjait, így Edgardo Storni córdobai püspököt és Julio Grassi plébánost.

Hasonlóképpen semmiféle egyházi szankcióval nem sújtották Christian Von Wernich papot, aki a katonai diktatúra idején elkövetett emberiségellenes bűncselekményért tölti életfogytiglani börtönbüntetését.

Hatter.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató