Coming-out a Merlin színházban | Háttér Társaság

Coming-out a Merlin színházban

A hazai művészvilág egy újabb jeles és népszerű képviselője vállalta fel nyilvánosan másságát: Bardóczy Attila színész és énekes „vallotta be" a Merlin Színházban, a Csodálatos Mandarinok klubestjén, hogy egy fiú a szerelme.

A háziasszony, Miss Mandarin csak kerülőúton merte a péntek esti transzvesztitaszalon sztárvendégének szegezni a sokakat érdeklő kérdést, diszkréten azt firtatva, hogy milyen esélyei vannak nála a hölgyrajongóknak. Az elsősorban francia sanzonok előadásáról, de sok komoly színházi szerepéről is (Szépség és szörnyeteg, Pókasszony csókja, Nyomorultak, Anna Karenina) ismert művész elmondta, hogy szívesen veszi a hölgyek érdeklődését, még az e-mail címét is elárulta, de megjegyezte, hogy jelenleg éppen „elkötelezett". A közönség már éppen nyugtázta volna, hogy ezzel a szokványos kitérő válasszal le is zárult a téma, amikor a művész váratlanul folytatta és a világ legtermészetesebb dolgaként tette hozzá, hogy partnere egy fiú, akivel már két éve boldog párkapcsolatban él együtt.

A váratlan, bár talán nem teljes meglepő bátor bejelentést ovációval jutalmazta a közönség, amelynek csak az okozott csalódást, hogy kedveséről semmi közelebbi nem árult el.

A rokonszenves személyisége és tehetsége miatt amúgy is népszerű művész ezzel az őszinte vallomással még jobban belopta magát a közönség szívébe.

Bardóczy egyébként néger szolgálólánynak öltözve jelent meg először a színpadon, hiszen éppen az Őrült nász Karinthy Színház-beli előadásáról érkezett, amelyben Jacob, a transzvesztita néger inas szerepét alakítja nagy átéléssel. Ezzel a szereppel kapcsolatban elmondta, mennyire fontos, hogy ne lépjen túl az ízléshatáron, mégis szórakoztató maradjon. Azt mondta, hogy ez az első „szoknyás" szerepe.

A művész egyébként éppen amerikai turnéra indul Csonka Zsuzsanna és Vásári Mónika társaságában.

Lendületes tempóban indult újra hosszabb szünet után február 24-én a megunhatatlan Csodálatos Mandarinok szalonja a Merlin Nemzetközi Színház klubjában, a jövőben péntek esténként várják barátaikat és rajongóikat, következő vendégük Schell Judit, a Csak szex és más semmi sztárja lesz.

Bardóczy Attila 1996-ban megnyerte a párizsi nemzetközi sanzonversenyt az őt kísérő duóval együtt. Sokoldalú művészi pályafutásáról részletek olvashatók saját jópofa cicás honlapján, a www.bardoczyattila.hu-n, és gazdag fotógyűjtemény található a Karinthy Színház-beli pazar alakításáról az Őrült nászban a következő internetes címen: http://picurka.uw.hu/Bardo/nasz.html.

Hatter.hu

Témák