A melegek elutasítottsága a legnagyobb Magyarországon | Háttér Társaság

A melegek elutasítottsága a legnagyobb Magyarországon

A magyarok leginkább a melegeket utasítják el; a megkérdezettek kétharmada nem fogadna el közeli hozzátartozónak, barátnak, közel 50 százaléka még szomszédnak sem homoszexuális embert - állítja az ELTE Társadalomtudományi Kara egy ezer+ötszáz fő részvételével végzett felmérés alapján.

A kedden sajtótájékoztatón ismertetett kutatás szerint a magyarok 67 százaléka utasítja el, hogy közeli hozzátartozója legyen, 65 százaléka azt, hogy közeli barátja legyen, 46 százaléka, hogy a szomszédjába költözzön, 37 százaléka, hogy a munkatársa legyen, 25 százaléka, hogy a településre költözzön, 23 százaléka, hogy Magyarországra költözzön, 19 százalék pedig még azt is, hogy akár csak turistaként hazánkba látogasson egy homoszexuális.

Minél idősebb, alacsonyabb iskolai végzettségű és minél kisebb településen lakik a megkérdezett, annál elutasítóbb a melegekkel szemben - áll a társadalomtudományi kar közleményében.

Tausz Katalin szociálpolitikus szerint a kutatásban egyrészt ezer embert kérdeztek meg, akik a magyar népességet képezik le, másrészt külön ötszázas mintavétellel az ország 33 leghátrányosabb helyzetű kistérségében élőknek is tettek fel kérdéseket.

Tausz a Klubrádióban döbbenetesnek nevezte a statisztikát.

Hatter.hu

Témák