A biztosítókkal fizettetik meg a melegek átnevelését Hollandiában

Botrány tört ki Hollandiában, miután kiderült, hogy egy elmegyógyintézetként bejegyzett szervezet a biztosítótársaságokkal fizetteti meg a bűntudat gyötörte vallásos melegek konverziós terápiájának költségeit.

A Trow című holland lap szerint a biztosítók azért kénytelenek állni a hatástalan, sőt ártalmas "kezelés" számláját, mert a "terápiát" felíró szervezet, a Different hivatalosan mentális betegségek ellen küzdő intézményként van bejegyezve a hatóságoknál.

Noha a holland orvosszövetség hatástalannak, sőt ártalmasnak tartja az átnevelési próbálkozást, a Different pszichológusai azt hirdetik, hogy a homoszexualitás nem szerves része a személyiségnek, hanem "kezelhető" irányultság. A szervezet állítása szerint a "kezelések" 30 százalékban eredményesek.

A helyzet zavarba hozta a holland biztosítótársaságokat, mert elutasítják ugyan az állítólagos terápiát, de törvény kötelezi őket a páciensek által benyújtott számlák kiegyenlítésére.

A botrány kipattanása után a holland pártok egyöntetűen amellett foglaltak állást, hogy a konverziós terápiát ki kell vonni az egészségbiztosító által fedezett kezelések közül.

Hatter.hu

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató