Hírek | Háttér Társaság

Hírek

Jelölj te is a 2024-es Háttér-díjra!

Küldd be te is, hogy szerinted ki tette a legtöbbet 2023-ban az LMBTQI közösségért!

Csoportvezetőt/facilitátort keres a Chill csoportunk!

A Háttér Társaság HIV/STI programja pályázatot hirdet csoportvezető/facilitátor feladatkör betöltésére.

Ismét arra kérünk, hogy töltsd ki az EMIS-t, az európai férfiak, akik férfiakkal szexelnek internetes kérdőívet

Az EMIS (European MSM Internet Survey), 2010-hez és 2017-hez hasonlóan ismét egy több országra kiterjedő, több nyelven zajló, anonim online felmérés meleg, biszexuális és más férfiakhoz vonzódó vagy velük szexuális kapcsolatot létesítő (men who have sex with men; MSM) cisz- vagy transz férfiak körében. Töltsd ki te is!

Jó vagyok, ahogy vagyok! - AFFIRM online tréningcsoport  LMBTQ+ fiatal felnőtteknek - Jelentkezési határidő: március 20.

Ha 18-26 éves, nem-cisz és/vagy nem heteró fiatalként szeretnél egy sokszínű, és elfogadó csoportban közösen tanulni önmagad megismeréséről, stresszkezelésről, támogató közösségeid megtalálásáról, és arról, hogyan szeretheted magad jobban, úgy ahogy vagy, akkor neked való az ingyenes, 9 alkalmas online AFFIRM tréningünk! 

A transznemű emberek jogai emberi jogok - Budapest Pride 2023 / Fotó: Zákány Gergely

Tizenharmadik alkalommal adta ki éves jelentését a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és interszex szervezeteket tömörítő ernyőszervezet, az ILGA-Europe. A Magyarországról szóló fejezet kiemeli a propagandatörvény végrehajtása során kiszabott büntetéseket, a nem jogi elismerése kapcsán tett lépéseket, és az egyre inkább terjedő LMBTQI-ellenes politikai felszólalásokat.

Többágyas szoba a BMSZKI Dózsa György úti szállóján (Fotó: Bankó Gábor)

Munkatársaink voltak a vendégei a Fővárosi Éjjeli Menedékhelyek Fóruma 2024 februári ülésének, ahol az LMBTQI, különösen a transz emberek hajléktalanellátásban tapasztalható nehézségei voltak a fókuszban.

Tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon az LMBT Történeti Hónap

Idén márciusban immár tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre az LMBT Történeti Hónap Magyarországon, melynek keretében 40 különféle program várja az érdeklődőket szerte az országban, nemcsak a fővárosban, hanem Debrecenben, Pécsen és Szegeden is.

Ma 200 éve született Kertbeny Károly, az első magyar melegjogi aktivista

200 éve, 1824. február 28-án született Kertbeny Károly bibliográfus, újságíró, a „homoszexuális” és a „heteroszexuális” kifejezések megalkotója, az első magyar, aki nyilvánosan kiállt a homoszexualitás büntetőjogi üldözése ellen. 

Álláshirdetés: Jogi Projektkoordinátor a Háttér Társaságnál!

A Háttér Társaság pályázatot hirdet jogi projektkoordinátor feladatkör betöltésére. Jelentkezési határidő: március 18.

Nyílt levelet írtunk az Európai Unió Alapjogi Ügynökségének

Az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) 2024 január végén közzétette a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által a magyar  gyermekvédelmi rendszerről készített jelentését. Három másik szervezettel együtt nyílt levélben tiltakoztunk, hogy a dokumentum a propagandatörvényként ismert LMBTQI-ellenes jogszabályt mint ‘ígéretes gyakorlatot’ mutatja be.

Témák