Budapesti rendőröknek tartottunk előadást a gyűlölet-bűncselekményekről

Rendőrségi egyenruhákHuszonöt budapesti rendőrnek tartott előadást egyesületünk munkatársa a homofób és rasszista gyűlölet-bűncselekmények problémájáról és a rendőrségi fellépés lehetőségeiről.

A bűnmegelőzési területen dolgozó rendőrök rendszeres továbbképzésének témája ebben a hónapban a "Másság, tolerancia" volt. A képzés első felében a résztvevő rendőrök az ELTE egyik oktatója segítségével a társadalmi sokszínűség, előítéletek, esélyegyenlőség témáját feldolgozó játékokkal, foglalkozásokkal ismerkedtek meg, hogy ezeket beépíthessék a rendőrség által tartott iskolai foglalkozásokba. 

A képzés második fele a gyűlölet-bűncselekményekkel foglalkozott. Az előadás során áttekintettük a gyűlölet-bűncselekmények fogalmát, típusait, a legjellemzőbb áldozati és elkövetői profilokat, a hazai és külföldi statisztikákat, illetve a gyűlölet-bűncselekményekre vonatkozó hazai jogszabályokat. Ezután külön foglalkoztunk a gyűlölet-bűncselekmények nyomozására kifejlesztett kriminalisztikai technikákkal. Az előadás végén a rendőrség feladatait összegeztük, kitérve a gyűlölet-bűncselekmények jelentését segítő külföldi kampányokra, jó gyakorlatokra.

Hirdetés

Impresszum

© 2011-2016 Háttér Társaság

1132 Budapest, Csanády u. 4/B.
Telefon: (1) 238 0046, (1) 329 2670
Fax: (1) 799 8418
E-mail: hatter@hatter.hu

Adatvédelmi tájékoztató
Gyermekvédelmi tájékoztató